Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Groen licht voor onderzoek geothermische energie in Cheshire, UK

    Sample background image
Nieuws
09.07.2019

Wat werd er goedgekeurd?

De Natural Environment Research Council (NERC) gaf de opdracht om onderzoek te doen naar ecologische energie. Eén van de onderzoekcentra voor geo-energie zal worden aangelegd in de Ince Marches, de andere twee zullen zich bevinden in Wales en Schotland. 

In totaal zullen er 50 boorputten geboord worden over een oppervlakte van 18 km² in het kader van het aanwenden van ondergrondse warmte- en stoomenergie. Met een diepte van zo'n 1.200m zullen de boorputten in de moerassen rond de monding van de rivier de Mersey wetenschappers een klaar beeld geven van de ondergrond. Aan de hand van wetenschappelijke sensoren, ter waarde van zo'n £2,5 miljoen (omgerekend €2.8 miljoen), zal er data verzameld worden over de fysieke en biologische eigenschappen van de gesteenten en dit over een periode van 15 jaar. 

Wetenschap aan het woord

Professor Mike Stephenson, hoofdwetenschapper van de British Geological Survey (BSG), zei: "Elke seconde, minuut en dag zullen we de pols van de Aarde kunnen meten op een manier die voordien nog niet mogelijk was door de wetenschap. Wat we leren in Cheshire zou een doorbraak kunnen zijn in onze kennis van hoe de ondergrond als systeem werkt."

Wales en Schotland

In Wales zullen in het kader van hetzelfde project 61 boorputten aangelegd worden. Deze dienen om de watertemperaturen te testen in de waterhoudende gesteenten onder Cardiff. De 12 boorputten in het Schotse Glasgow meten dan weer hoe warm water zich beweegt in de verlaten mijnschachten. 

Green light for Cheshire geothermal energy research

Lees hier het originele nieuwsbericht op de website van BBC.